Η πολιτική μου ταυτότητα

Οργανώθηκα στα 19 μου στην ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη το 2001, όντας δευτεροετής φοιτητής στη Σχολή Ηλ/γων Μηχ/κών και Μηχ/κών Υπολ/στών, στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ. Μετά από 3 χρόνια, οργανώθηκα και στο ΚΚΕ.

Από το 2001 έως και το 2007 συμμετείχα στην Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη με διάφορες χρεώσεις, ξεκινώντας από γραφείο Οργάνωσης Βάσης της ΚΝΕ, έως και στο Συμβούλιο της Σπουδάζουσας. Τον τελευταίο χρόνο, προσλήφθηκα και στο γραφείο του Συμβουλίου της Σπουδάζουσας, όπου ήμουν υπεύθυνος για τη συνδικαλιστική της δουλειά, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Εδώ μπορείτε να βρείτε συνέντευξή που έδωσα στον "Ριζοσπάστη" της περιόδου εκείνης, ως εκπρόσωπος των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, δηλ. της φοιτητικής παράταξης της ΚΝΕ.

Στη συνέχεια, συμμετείχα σε οργανώσεις του εξωτερικού ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, έως και τη 10η Σεπτέμβρη του 2013 οπότε και διαγράφηκα από το ΚΚΕ.

Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούμαι στο ελληνικό μεταναστευτικό κίνημα στο Βερολίνο, στα πλαίσια της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας, με την μετωπική παράταξη Μαχόμενη Λαϊκή Συσπείρωση, και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου-Βραδεμβούργου, στον οποίο έχω εκλεγεί στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Προσβλέπω και θα επιχειρήσω να συμβάλλω στην αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα και ευρύτερα, στη βάση του μαρξισμού-λενινισμού, ώστε να δημιουργηθούν οι υποκειμενικές προϋποθέσεις για τη νίκη της εργατικής τάξης και του λαού, δηλ. για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση με νικητή το λαό, εις βάρος του ιμπεριαλισμού, και για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, ως μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για το σκοπό αυτό είμαι μέλος του Συλλόγου Μαρξιστικής Σκέψης "Γιάννης Κορδάτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μόνο αν περιέχει το ονοματεπώνυμό σας και κατόπιν επιβεβαίωσής της ταυτότητάς σας. Αν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζετε, παρακαλώ στείλτε μου και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (πχ e-mail) με ένα e-mail.