Η επιστημονική μου ταυτότητα

Σπούδασα στη Σχολή Ηλ/γων Μηχ/κών και Μηχ/κων Υπολ/στών στο Πολυτεχνείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2000-2006). Επέλεξα αυτές τις σπουδές διότι ήθελα να ασχοληθώ με τα αυτόματα και ευφυή συστήματα.

Στην πορεία των σπουδών μου, διαπίστωσα ότι καμία υπάρχουσα μορφή τεχνητής νοημοσύνης δεν πλησιάζει την ποιότητα της ανθρώπινης νοημοσύνης, και ήρθα σε επαφή με την επιστήμη των πολύπλοκων συστημάτων μη γραμμικής δυναμικής.

Έτσι, συνέχισα με διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Μεσογείου στη Μασσαλία της Γαλλίας (2007-2011) στη διεπιστημονική περιοχή της Θεωρητικής Νευροεπιστήμης, Γνωστικής Επιστήμης και Επιστήμης της Συμπεριφοράς και, ειδικότερα, της Ανθρώπινης Κίνησης, χρησιμοποιώντας μαθηματικά εργαλεία μη γραμμικής δυναμικής.

Πλέον, εργάζομαι από το 2011 στο Ινστιτούτο Μαξ-Πλανκ για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη στο Βερολίνο της Γερμανίας, ως μεταδιδακτορικός ερευνητής με υποτροφία, όπου ασχολούμαι με την πειραματική Γνωστική, Συναισθηματική και Κοινωνική Νευροεπιστήμη, κάνοντας χρήση και πάλι, εργαλείων και μέτρων μη γραμμικής δυναμικής. Εδώ μπορείτε να δείτε το επιστημονικό μου προφίλ και να κατεβάσετε το βιογραφικό μου και μια λίστα δημοσιεύσεων.

Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα, ωστόσο, δεν περιορίζονται στη γνωστική και εγκεφαλική λειτουργία του ανθρώπου, αλλά εκτείνονται γενικότερα στα πολύπλοκα συστήματα, με έμφαση στα κοινωνικά και οικονομικά, ειδικότερα στη σύνδεσή τους με τη φιλοσοφία του διαλεκτικού υλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μόνο αν περιέχει το ονοματεπώνυμό σας και κατόπιν επιβεβαίωσής της ταυτότητάς σας. Αν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζετε, παρακαλώ στείλτε μου και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (πχ e-mail) με ένα e-mail.