Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ψηφιακό βιβλίο: Ο Λένιν για τον Ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο

 


του Διονύση Περδίκη

Το παρόν αποτελεί μια συλλογή λενινιστικών παραθεμάτων για το ζήτημα του ιμπεριαλισμού, της ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, της εθνικής εξάρτησης, αλλά και των πολέμων, δίκαιων και άδικων, ιμπεριαλιστικών και για την εθνική αυτοδιάθεση ή επαναστατικών, που είναι δυνατοί κατά το  σύμφωνα με τον Λένιν  ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού.

Ευελπιστούμε να αξιοποιηθεί στη μελέτη της λενινιστικής σκέψης για τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και στην ανάλυση της σημερινής ιστορικής συγκυρίας, μέσω της δημιουργικής ανάπτυξης της μαρξιστικής και λενινιστικής θεωρίας.

Σε καμία περίπτωση δε συνιστούμε στον αναγνώστη να αρκεστεί στα παραθέματα που συλλέξαμε. Αντίθετα, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει με προσοχή, και ανατρέχοντας στις πηγές, ώστε η ερμηνεία τους να λάβει υπόψη τα συγκείμενα, και το ιστορικό τους πλαίσιο.

Ολόκληρο το βιβλίο εδώ.


Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Μαρξ. Σκέψης "Γ. Κορδάτος"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μόνο αν περιέχει το ονοματεπώνυμό σας και κατόπιν επιβεβαίωσής της ταυτότητάς σας. Αν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζετε, παρακαλώ στείλτε μου και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (πχ e-mail) με ένα e-mail.