Η επιστημονική μου ταυτότητα

Σπούδασα στη Σχολή Ηλ/γων Μηχ/κών και Μηχ/κων Υπολ/στών στο Πολυτεχνείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2000-2006). Επέλεξα αυτές τις σπουδές διότι ήθελα να ασχοληθώ με τα αυτόματα και ευφυή συστήματα.

Στην πορεία των σπουδών μου, διαπίστωσα ότι καμία υπάρχουσα μορφή τεχνητής νοημοσύνης δεν πλησιάζει την ποιότητα της ανθρώπινης νοημοσύνης, και ήρθα σε επαφή με την επιστήμη των πολύπλοκων συστημάτων μη γραμμικής δυναμικής.

Έτσι, συνέχισα με διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Μεσογείου στη Μασσαλία της Γαλλίας (2007-2011) στη διεπιστημονική περιοχή της Θεωρητικής Νευροεπιστήμης, Γνωστικής Επιστήμης και Επιστήμης της Συμπεριφοράς και, ειδικότερα, της Ανθρώπινης Κίνησης, χρησιμοποιώντας μαθηματικά εργαλεία μη γραμμικής δυναμικής.

Στη συνέχεια, εργάστηκα την περίοδο 2011-2014 στο Ινστιτούτο Μαξ-Πλανκ για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη στο Βερολίνο της Γερμανίας, ως μεταδιδακτορικός ερευνητής με υποτροφία, όπου ασχολήθηκα με την πειραματική Γνωστική, Συναισθηματική και Κοινωνική Νευροεπιστήμη, κάνοντας χρήση και πάλι, εργαλείων και μέτρων μη γραμμικής δυναμικής. Παρομοίως, συνέχισα ως μεταδιδακτορικός σε μια συνεργασία ανάμεσα στα παραπάνω ιδρύματα της Μασσαλίας και του Βερολίνου, ασχολούμενος με τη Νευροπιστήμη της Γήρανσης, την περίοδο 2014-2016.

Την περίοδο 2016-2018 (Μάιο) συνεργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας με το ίδιο ίδρυμα της Μασσαλίας και τις εταιρείες Codebox Computerdienste GmbH, Codemart SRL,  Codebox Research και  HRI AG, στην ανάπτυξη μεθόδου διάγνωσης της επιληψίας. Από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι και το τέλος του 2018, συνέχισα στο ίδιο αντικείμενο ως μεταδιδακτορικός στο ίδρυμα της Μασσαλίας.

Από τον Ιανουάριο του 2019 εργάζομαι ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Προσομοίωσης του Εγκεφάλου, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σαριτέ στο Βερολίνο.

Εδώ μπορείτε να δείτε το επιστημονικό μου προφίλ και να κατεβάσετε το βιογραφικό μου και μια λίστα δημοσιεύσεων.

Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα δεν περιορίζονται στη γνωστική και εγκεφαλική λειτουργία του ανθρώπου, αλλά εκτείνονται γενικότερα στα πολύπλοκα συστήματα, με έμφαση στα κοινωνικά και οικονομικά, ειδικότερα στη σύνδεσή τους με τη φιλοσοφία του διαλεκτικού υλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μόνο αν περιέχει το ονοματεπώνυμό σας και κατόπιν επιβεβαίωσής της ταυτότητάς σας. Αν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζετε, παρακαλώ στείλτε μου και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (πχ e-mail) με ένα e-mail.